Vici M -2016 

Det har gått drygt ett år sedan Victory nådde byggbädden. Efter en säsongs seglande är jag väldigt nöjd med båtens prestanda, men utseendemässigt skulle jag vilja göra lite förändringar. Det slutade med att jag ritade upp en version med samma undervattenskropp, men med vissa förändringar över vattenlinjen. Här följer lite skisser på version 2 som kommer kallas "Vici". 

Vici har fått lägre skrovsidor akter över, annan däckslayout och mjukare övergång mellan skrov och däck. 

Den bygger på samma mått som Victory det vill säga 140 mm bred och med ett djupgående på 62mm. 

Projektet är i det närmsta iland nu vad gäller den teoretiska biten. Då undervattenskroppen är den samma är det endast små justeringar jag behövt göra. Vindens inverkan på skrovet är lite annorlunda när man behåller höjden på friborden för över men sänker dem akteröver. Vinden kommer då vilja trycka ner stäven mer än aktern och båten blir mer fallgirig. Det är inga astronomiska förändringar men en millimeter hit eller dit kan göra mycket. 

Då skrovet till Victory är identiskt med Vici under vattenlinjen, gör jag om pluggen. Jag har i efterhand bestämt att höja stäven något då båten dippar ner stäven ganska lätt tack vare det smala förskeppet. Här har arbetet börjat. 

Arbetet med pluggen är i princip färdigt. En liten finspackling och vi är redo för skrovlaminering! Som det ser ut i nuläget kommer det att göras två skrov av Vici till att börja med, är någon intresserad av ett skrov kan det bli fler! En av båtarna kommer att vara med och representera Sverige vid VM i Gardasjön / Italien i september! 

Väv från Grekland är beställd och inom ett par veckor bör det vara ett färdigt skrov!


I väntan på väv har två maströr tillverkats. Ett till Swingriggarna tv. och ett till dom konventionella th.
Väven har anlänt! Skrovet är laminerat och efter härdning redo för slipning. Skrovet laminerades 160616, idag 23/6 var det dags att lossa det från pluggen. Det gick väl och skrovet väger in på 227 gram!

Nu börjar arbetet med att montera för och akterspegel, sedan kasetten till fenan och maströr på rätt ställe och i lod/våg!Passar in fördäcket uppe t.v. 

Akterspegeln på plats och ovan syns dom laminerade steglisterna i sidan. När dom är klara väntar stäven på att limmas ihop.

Snart är skrovet klart för montering av invändiga detaljer!