RG 65  Vision 

 Så har det då blivit lite tid vid ritbordet igen efter en tids uppehåll. Med Marbleheadprojektet nästan i hamn föll det sig naturligt att testa på en annan klass, RG65. De första skisserna har redigerats en aning nu när jag vet hur det jag ritat i programmet beter sig i praktiken. 

Modellen har arbetsnamnet "Vision" tills vidare. 
Den kommer att gå i samma stil som Victory-designen, men utan de båda slagen i stäven. Slaget i sidan kommer finnas kvar. 
Nedan följer lite uppdateringar under skapandeprocessen.

  Linesplan för Vision RG65. Till skillnad från Marblehead och andra konstruktionsklasser tillåter RG65 klassen att det stötdämpande materialet i stäven går utöver totallängden. Bumpern måste ha en längd av 5mm. Alltså får den vara 655mm totalt. 

Att rita en båt på maxlängd är ett måste i mina ögon.


Lite har hänt hittills. Spanten är utskrivna. Byggbädden är modifierad från Marblehead till RG 65 bygge. Det som behöver ändras är avståndet mellan spanten. På Marbleheaden jag byggt är det 120 mm mellan spanten och på RG:n är det 65mm.

Till höger är en bild på byggbädden från Marbleheadbygget. 

Vision har jag ritat i samma program som min Marbleheadkonstruktion "Victory", nämligen Freeship. Programmet är riktigt bra tycker jag och jag lär mig mer och mer finesser. 

Senaste tiden har det inte funnits så mycket tid till bygge då detta helt är ett fritidsintresse. Förhoppningen är att komma vidare under vintern med detta projekt.  

 

Så har då lite praktisk arbete utförts och pluggen är ett faktum. Idag 22/1 fick pluggen ett lager glasfiber före ytterligare finspackling osv. Den uppmärksamme lägger märke till att jag sänkt akterdäcket ner mot akterspegeln på pluggen jämfört med ritningen. Detta enbart av att jag tyckte det var snyggt.

 

Nu är pluggen i det närmaste klar! Spacklad och lackad och klar för släppmedel.

Pluggen är i dagsläget klar men projektet ligger nere för tillfället till förmån för nytt Marbleheadskrov till kommande säsong!