Vici 2.0   -2017/18

Nytt år med ny design. Slopat är slaget i stäven som kännetecknade VICI och VICTORY, istället tonar slaget i aktern ut midskepps till förmån för mer volym i fören. Tillsammans med några andra förändringar för året kommer detta bli ett intressant projekt. 

Sedan vintern 16-17 har det ritats på en ersättare till Victory. Uppdateringen av Victory som gjordes under 2016 fick namnet Vici och gjordes speciellt till VM-seglingarna i Gardasjön.

Med dessa projekt bakom mig ville jag nu ha ett helt nytt skrov. Det jag vill testa med den nya designen är följande:

Bredare
- 150mm total bredd jämfört med tidigare 140mm

Mer volym i fören
- Utnyttja volymen istället för steglisten i stäven

Högre stäv
- Nya designen har lägre skrovsidor än tidigare designer för att minimera vindens inverkan på skrovet, däremot är stäven höjd fem millimeter mot tidigare.

Balans
- Nya designen tillåter en placering av fenan hela 30mm längre akter över än tidigare vilket innebär mer volym framför båda masterna och kommer motverka dykning. 

Design
- Designens undervattenskropp bygger på cirkelbågar tvärskepps där den totala våta ytan långskepps kan liknas vid en kil föröver som övergår i en droppform. Till vänster finns ett försök till illustration av undervattenskroppen.


För en tid sedan fick jag kontakt med en kille som pysslar med 3D-printning. Han har hjälpt mig med formar att gjuta skrovdelar i. Recesser för radioburken och en winschrecess för däcksmonterad skotwinsch finns nu till hands och har underlättat tillverkningen ordentligt! Stort tack Jocke!

Efter att balsapluggen dragit åt sig fukt och vridit sig har jag blivit tvungen att börja om på nytt tyvärr. Dock är den nya pluggen på gång i foam istället. Snart redo för glasfiber och spackling.
Nya pluggbygget i foam istället för balsa, en metod som jag kommer fortsätta med i framtiden. Spantrutan skrevs ut på färgat papper och limmades på foamblock som sedan sattes ut på en byggbädd. 
Första skrovet av fyra är laminerat! Nu återstår en veckas härdning innan vattenslipning. Efter slipning blir det sprayspackel för att minimera porer. 
Skrovet vattenslipat med 360 vattenslippapper. Denna yta räcker i nuläget. När skrovet är intakt med alla däck och klar för lack vattenslipar jag med 600 korn och sedan 1000. Efter härdad lack mattas ytan ner ytterligare med 2000 korn för att få en riktigt fin yta.
Skrovet taget av pluggen och för- och akterspegel är monterade. På bilden sätts det konventionella maströret på plats. Lodlinje med fenkölen är A och O. Likaså att båten ligger på sin vattenlinje.
Som syns på bilden är akterspegeln insläppt ca 5mm. Detta för att båten ska kunna ha maximal längd och dyvikan ska kunna sitta i akterspegeln. Dyvikan är en del av båten och måste rymmas inom mätregeln.

Mycket delar som måste specialtillverkas blir det! Denna gången måste även formarna hålla till fyra båtar! Två båtar kommer i nuläget att byggas seglingsklara, SWE 27 och SWE 24. Resterande två levereras som byggsatser.
Här syns några av de komponenter som utgör en Vici 2.0! Akterdäck, brunnsdäck, winschrecess, för- o akterspegel, konventionellt maströr och förstärkningsbalkar osv. 
Alla däck monterade på SWE 27. Nu kan finisharbetet ta vid.
Efter en del spacklande, slipande och lackande nådde första båten äntligen sitt rätta element den 9/12 -17.
Testseglingen gjordes mot regerande svenska mästarkonstruktionen Victory. Vicin upplevdes mer lättdriven och mindre dykbenägen i den för dagen lätta vinden ca 2-5 m/s. 

Vici 2.0 kommer finnas tillgänglig som byggsats där skrovet är komplett. Byggsatsen kommer att behöva kompletteras med elektroniken samt riggar, fena, bulb, roder och beslag.