Elinor - Retro elbåt

På försommaren -18 väcktes tanken på en mindre båt till barnen, då 3 o 5 år. Tanken som slog mig var att efter att bara ägnat mig åt segelbåtar av olika slag genom åren kanske det kunde vara kul att testa på en mindre motorförsedd båt som omväxling. Tankarna kretsade kring en tvåmetersbåt med flytkraft nog att klara en vuxen och ett barn i början för att sedan roa två barn när dom fått in lite vana.

Ritandet började som så många gånger förr i Freeship. Modellen jag till slut bestämde bygga blev en båt på tvåmeters längd, en knapp meters bredd, ganska skarp v-botten och i retrostil! V-botten gjordes skarp för att minska avdriften vid låga farter och lite mer vind eftersom båten är mycket lätt.

Dom som känner mig vet att jag har svårt att göra något halvhjärtat. Ofta rycks man med under resans gång eller hittar nya användningsområden för saker osv. Så även denna gång...

Det hela började ganska lugnt och sansat på semestern med mallar till spant och botten. Skrovsidor och däcksbalkar följde. 3 o 4 mm:s Gaboon-plywood inhandlades av den lokala kajakbyggaren (Petruskajak) till dessa. Skrovet är i fyra mm och däcket i tre mm:s plywood. Då gaboon är ganska ljust i färgen bestämde jag att betsa den med mahognybets innan ut och insidan sedan kläddes med glasfiber för att få lite mer tåliga, täta ytor. 


Tanken på framdrivning hade funnits ett tag redan innan detta projekt startades. En mindre ombyggnation av en 12v trollingmotor typ Minn Kota kändes inte helt orimlig. Motorerna är driftsäkra och förhållandevis lätta att modifiera. En utanpåliggande motor på en retrobåt var aldrig ett alternativ, det måste bli inombordare!

För att knäcka den nöten monterade jag isär handtaget och toppkåpan på Minn Kotan. Motorn kom jag över begagnad (en Minn Kota Endura 40 lbs ca 18 kilo dragkraft). Innanför kåpan sitter en regulator till de fem lägena framåt samt tre bakåt. Denna monterades i stället på en skiva där jag kunde fästa en arm som gashandtag. 
I båten plastade jag dit ett 70mm avloppsrör genom botten. Därefter gjordes två lagringar i röret, en uppe, en nere vid botten som passar runt riggröret på motorn. Motorn kan då skjutas i underifrån och låsas med en klämma. Inne i båten gjordes en tallrik på riggröret där jag fäster styrlinan som går via brytblock fram till ratten.
I början av oktober var det vattenpremiär. Långt ifrån klar var jag tvungen att se hur den flyter för att veta batteriets placering osv. Ner till sjön och testa!
Provturen var lyckad och bygget kunde fortsätta! Invändig målning innan däcket lades på. All el som drogs provisoriskt åkte ur igen. En sits skulle fixas och sidorna i sittbrunnen fästas permanent. 

Två luckor över motorrummet gjordes. Mätare och mystiska knappar testades. Dessa kommer vi till lite längre fram. En plexiglasruta införskaffades som jag värmde och böjde till passform. 

Då och då får jag lite hjälp som syns här..

För tillfället har arbetet med ytbehandling börjat. Flera lager fernissa har dragits och nu ska jag försöka lägga sista lagret (beror på hur resultatet blir) :P Botten ska målas en extra gång. Sedan kan elen börja fixas på plats. Sjösättning till midsommar!? 

Utöver motorn kommer det bli lite roliga 12v prylar mm. Dynorna i cremefärgat läder har anlänt från svärfars kollega så nu är det på riktigt! O vad vore en klassisk mahognybåt utan rostfria detaljer?
Så var sommaren snart till ända och visst har det varit premiärtur! Första sjösättningen blev i sjön Sommen vid Seglarvik i juni. Inga problem, allt gick kalas! Sedan dess har det blivit ett tiotal turer i sommar. Ganska snabbt blev det trist att lasta på biltaket så en enklare 30-kärra införskaffades vilket har gjort det hela mer lätthanterligt.

Till vintern kommer det bli en lättare modifiering av elen. Jag ska försöka få dit en "Neutral-lampa" som lyser när gasen är av. Eventuellt kommer det bli något mer utsmyckande ingrepp. 

Två vattenpumpar är monterade som pumpar ut kylvatten via avgasrören, en liten rolig detalj jag inte kunde låta bli. Kika noga på bilderna så syns det. Det var ju även tvunget att bli ett skyddande kapell när jag ändå var i farten. Jag tog fram dom gamla kunskaperna från syslöjden och satte igång! Efter många meter med symaskin och ännu fler med sprättare vart det till slut som jag tänkt.  

Här följer några bilder från sommaren och bygget i sitt färdiga skick. Som synes var det inte bara barnen som var lockades.