Dominant Race

 Det är inte enbart radiostyrd segling jag ägnar mig åt. Även fullstora båtar seglar och tillverkar jag saker till. Seglingen är för tillfället på klubbnivå, men vem vet vad framtiden har att erbjuda..?

Till dom sista seglingarna 2015 men framför allt till kommande säsonger kommer jag och pappa segla en Dominant Race. Tidigare säsonger har vi seglat X79.

Båten vi hittat är en ren kappseglingsmaskin vilken behöver en uppfräschning invändigt samt en del saker utvändigt. Här nedan har jag börjat på några detaljer som förhoppningsvis kommer att piffa till utseendet. Även en ny skotbalk och rorkult i kolfiber är påbörjade projekt. 

 Inför vintern kommer ett nytt projekt till Dominanten. Efter provsegling har det konstaterats att ett nytt roder skulle ge bättre seglingsegenskaper. Det nuvarande rodrets profil är inte helt hundra och bidrar till att båten inte riktigt är neutral på rodret. Därav har jag börjat skissa på ett nytt i datorn...  

 

Nu har skissandet tagit fart på allvar. Ett par mallar har skapats för att jämföra nya/gamla roderprofilen för att få lyftcentrum på samma ställe. Det gamla rodret hade inbyggd balans vilket innebär att rodrets framkant ligger en bit framför där det är ledat i gångjärnen. Detta gör att när man svänger på rodret så hjälper det strömmande vattnet till att svänga. För mycket roder framför leden och så fort man svänger lite så drar rodret iväg av sig självt, vilket försämrar seglingsegenskaperna. Det gamla rodret hade en tendens att vara lite överstyrt. 

Det nya rodrets profil kommer bygga på en NACA 0012 profil. 0012 profilen anses vara den mest lämpade för båtar som oftast rör sig mellan 3-6 knop. Snabbare båtar = smalare profiler ex. 0010, 0008. Talet är en procentsats utav kordan på rodret. Det innebär att det jag räknat på är ett roder med en korda utav 425mm i vattenlinjen, 0,12x425=51mm. Rodrets tjockaste punkt kommer vara 51mm.

 Roderprofilen som används till det nya rodret

 Här skissar vi lite på det gamla rodret. Strecket är en förlängning av akterspegeln på båten. Den ligger 90 grader mot vattenlinjen. Ytan till vänster om strecket är det som fungerar som balans. Nya rodret kommer se lite annorlunda ut och ha en mindre framskjutande del framför akterspegeln, men däremot inte vara lika svept som gamla rodret. Som syns är profilen på detta roder inte helt hundra.

 Till höger har jag ritat upp nya rodrets undervattenskropp i 1:1

 Så här ser det ut i datorn när man ritat rodret (måtten på bilden överensstämmer inte med det riktiga rodret)

 Här har jag börjat räkna ut var rodrets tjockaste punkter ligger. Var 200:e mm har jag gjort en mätning och detta visar att ca 3% flyttas tjockaste punkten framåt ju längre ner på rodret man går. Det börjar på 40% från framkant 200mm under vattenlinjen och går ner till 31% 1000mm ner från vattenlinjen. Hela rodret mäter 1940mm varav 1200mm är under vattenlinjen. 

Med spanten uppmonterade på ett kolfiberrör var det dags att fylla mellanrummen med distansmaterialet 

Till höger är rodret permanent monterat med nysvarvade lager. Det är färdigmålat men saknar bottenfärg än så länge.

 

Här har mellanrummen fyllts med distansmaterial. Förstärkningar med plywood har lagts i vid känsliga ställen, I toppen där rorkulten sitter, vid vattenlinjen och båda roderbeslagen.

Pluggen är här slipad, belagd med ett lager glasfiber och spacklad. Ojämnheter är markerade med ringar. 

Klart för lite svart guld!  

Till vänster är rodret provisoriskt på plats! Inriktning av roderbeslagen pågår och de ska fästas i akterspegeln. Rakt är att föredra! Färdigt kommer det att sitta dubbla vinklar mot akterspegel istället för en uppe o nere som på bilden.